När jag serverade dessa till min 3,5 åriga dotter sa hon:
"Mamma det ser precis ut som köttbullarna på dagis, och då är de jättegoda!"
Kan man få ett bättre betyg?
Detta receptet ger ca 100 köttbullar.
1300g nötfärs
700g fläskfärs
4 ägg
2 gula lökar, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
3-4 msk Worchestershire sauce
2-4 msk valfri fond (glutamatfri)
salt, peppar
Fräs den finhackade löken och vitlöken i kokosfett eller smör. Låt den svalna. Blanda under tiden ägg, Worchestershire sauce, fond och kryddor. Rör ner löken när den svalnat och kör sedan ett par varv med stavmixern för att slippa stora lökbitar. Blanda med färsen (använd händerna - det är lättast). Provstek smeten och krydda ytterligare om så önskas.
Sätt på ugnen: 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig. Fördelen med varmluft är att du får tillagat alla plåtarna på en gång.
Plocka fram 2-3 plåtar och börja rulla. Lättast är att använda ett matskedsmått (rågat) för att få dem jämnstora. Det är bra om de känns "lite för stora" när du rullar dem, då de krymper ordentligt i ugnen.
Tillaga i ca 13-15 minuter. Det gör inget om de inte är helt genomstekta, då tanken är att fräsa på dem innan servering för att få en god stekya.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar