2009/09/02

Lasagne

En hel långpanna LC lasagne!! Går utmärkt att frysa.
6-8 personer utan vidare :)

Färsen:
1000 g nötfärs
2 hackade lökar
2-3 klyftor pressad vitlök
2 pkt krossade tomater
5-6 rivna morötter
salt, peppar, paprikapulver, chilipulver
smör till stekning

Bechamel sås:
1 liter gammelmjölk
4 msk vetemjöl
75-100g smör
salt, vitpeppar
1-2 dl ost

3 auberginer
1-2 dl riven ost

Bryn lök och färs och blanda ner övriga ingredienser. Låt stå och puttra medan du gör såsen. Smält smöret och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken och krydda. Låt tjockna och rör sen i osten. Såsen får inte koka efter att osten är tillsatt. Sätt ugnan på 175-200 grader.
Skär auberginen i tunna skivor.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.Täck botten med ett lager aubergine skivor. Sprid ut en tredjedel av köttfärsen uppepå och täck med en tredjedel bechamelsås. Upprepa två gånger till. Toppa med smakrik riven ost.

Grädda i ugnen ca 30-40 min.
Servera med en blandad grönsallad.

Inga kommentarer: