2011/02/27

Baconlindade lårkycklingfiléer med fetaost


Jag väljer allt oftare kycklinglårfiléer istället för vanliga filéer, då den högre fetthalten förhöjer smaken avsevärt! Den här rätten görs bäst på färska filéer då de tenderar att vara urbenade lite snyggare.


900-1000 g lårkycklingfiléer
1 pkt fetaost
2 pkt bacon
salt & peppar
smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Bred ut filéerna med insidan upp på en skärbräda. Klipp bort bitar som kommer göra det svårt att rulla ihop filéerna. Salta och peppra.
Skär fetaosten i lika många stänger som filéer. Rulla in fetaosten i filéerna och linda en skiva bacon runt varje rulle.
Smält smör i en stekpanna och bryn hastigt rullarna runt om och lägg i en ugnssäker form.
Stek i ugn 25-30 minuter.

Inga kommentarer: