2010/09/09
Torsk med ägg & smör
Det här är en riktig barndomsfavorit. Saknar inte potatisen, utan tycker det räcker gott med broccoli.
1 port
200 g torsk
1 buljongtärning (grönsaks- eller fisk) alt 1 msk fiskfond
1 ägg
1-2 msk smör
200-300 g broccoli
Koka ägget hårt (10-12 minuter). Skölj under kallt vatten. Hacka det när det svalnat.
Lägg fisken i kallt vatten som precis täcker. Lägg i buljongen och koka upp. Sänk värmen rejält och sjud i 3-5 minuter beroende på fiskens tjocklek. Den ska bara bli precis vit rakt igenom. Kokar du längre blir det segt, torrt och trist!
Tina eller koka samtidigt broccolin. OBS! Fryst broccoli är redan kokt och behöver bara värmas snabbt efter tining.
Smält smöret på svag värme.
Servera genast!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar