2010/07/27

Gräddstuvad broccolipytt

Pyttipanna är ju en helt hopplös rätt om man försöker skära på kolhydraterna. Oftast är dessutom proteinkvalitén riktigt dålig. Här har jag bytt ut potatisen mot tärnad broccolistam. Funkar alldeles utmärkt!


Måtten  höftade, egentligen kan man ju blanda i vad som när det gäller proteindelen. Det här ger i alla fall en stor portion.

200 g tärnad, skalad broccolistam (2 broccolistånd)
2 skivor strimlad bacon
1 chorizo (hög kötthalt), skivad
100 g tärnat kött (rester förslagsvis)
0,5 tärnad lök
2 tsk smör
2 msk grädde

Fräs baconet, korv och lök i smöret. Tillsätt broccolin. Stek tills broccolin är mjuk. Lägg i köttresterna, salt, peppra och häll på grädden. Låt koka ihop ett par minuter. Servera med rödbetor och stekt ägg.

Inga kommentarer: