Absolut en av de mest uppskattade förrätterna vi serverar hemma!
Det här receptet kommer ifrån Marcus Samuelsson som lagade det i TV. Jag har justerat mängderna lite, men i övrigt är det samma recept.
4 port
600 gram röding eller lax (superfärsk, eller färsk som legat i frysen i 3 dygn)
2-3 avokado
saften från 3 lime
3 msk olivolja
3 klyftor finhackad vitlök
1-2 fintärnade röda chilifrukter
1,5 msk vitvinsvinäger
1,5 msk hackad färsk koriander
Fräs finhackad vitlök och chili i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Pressa ner lime och häll i vinägern. Ta av och låt svalna.
Skiva fisken tunt. Det gör inget om det blir tunna remsor. Ett tips är att lägga den i frysen någon timma så blir det lättare att skiva.
Dela avokadon på hälften, gröp ur skalet med en sked och skiva. Lägg ut avokadon på tallrikar - jag bruka ta en hel halva och tippa åt sidan så de ligger omlott. Fördela fisken uppe på avokadon. Rör ner koriandern i vinägerskyn och häll den över fisken. Se till att all fisk får sky på sig då vinägern snabbgravar den! Låt stå 5-10 min innan servering.
Njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar