2010/09/10

Fantastiskt low carb bröd!


Fick detta recept ifrån Henrik Nilsson, sjukgymnast på SATS Bromma. Så lätt att göra och fantastiskt gott! Jag kommer dock minska mängden brödkryddor nästa gång, då jag har svårt för både anis och fänkål... Jag glömde det smälta smöret, men det gick bra ändå.

1 limpa

200 g krossat linfrö
25 g sesamfrö
50 g solrosfrön
75 g mandel
(går givetvis att använda vilka nötter man vill)
1½ msk Fiber Husk/Finax Psyllium
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor - jag föredrar utan
1½ tsk salt

1 dl crème fraiche/gräddfil/fil/yoghurt
250 g keso
6 ägg



Kör nötterna i mixer så att det blir som mjöl. Blanda därefter i alla torra ingredienser. Blanda ner resten av ingredienserna i mixern om de får plats, annars går det bra att hälla allt i en bunke och köra med stavmixer tills det blir en slät deg.
Klä en brödform med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
Förvara gärna i kylskåp. Brödet går bra att frysa och är utmärkt att rosta.

Inga kommentarer: