6-8 port
6 ägg
500 g keso
1 dl gräddfil/fil (kan uteslutas)
100 g hackad mandel
3/4 dl osötat äppelmos eller 1 rivet äpple
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda alla ingredienser och kör eventuellt ett par varv med stavmixern om du vill ha kakan lite mindre grynig. Slå upp i ugnsfast form (jag använder en springform på 21 cm) eller stora muffinsformar som du sätter ner i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är lätt brun, ca 45 min-1 timma för formen, eller ca 25-40 minuter för de mindre formarna.
Servera (gärna lätt uppvärmd) med mosade frysta bär eller osötat äppelmos med kanel.
Kakan går utmärkt att frysa in och sen ta fram allt eftersom.
Näringberäkning:
1/6 kaka | Fett: 18g Protein: 20g Kolhydrater: 6g | 266 |
1/8 kaka | Fett: 14g Protein: 16g Kolhydrater: 5g | 206 |
1/12 kaka | Fett: 7g Protein: 10g Kolhydrater: 5g | 133 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar