Jonnas recept
Strävar mot paleo, men gillar mejeri och sen finns det ju en hel del annat gott!
2010/09/20
Prinsessans tårta
Det här receptet kommer, som ni ser, ifrån Arla. Nej, det är inte nyttigt, men en gång om året fyller man ju trots allt år...
Ljuvlig smak av citron, fläder och hallon i en rosa dröm.
Ingredienser
12 bitar
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning 1:
rivet skal och saft av 1/2 citron
50 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 äggulor
1/2 dl Arla Ko® vispgrädde
3 msk majsstärkelse
2 msk konc fläderblomssaft
4 1/2 dl Arla Ko® vispgrädde
Fyllning 2:
250 g hallon
2–3 msk strösocker
Garnering:
400 g rosa marsipan
1 marsipanros
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält. Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna. Vispa grädden till ett fast skum. Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Bred resten av grädden över tårtan. Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Garnera med en marsinpanros och pudra över florsocker.
Källa: Arla Köket® 2 2010
Näringsvärden
Per st
Energi
575 kcal
Protein
9 g
Kolhydrat
65 g
Fett
31 g
www.arla.se 2010
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar