2011/03/13

Wallenbergare

 

Riktigt lyxig vardagsmat!

500 g blandfärs
4 äggulor

2-3 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
1 tsk salt

ev lite muskot och kryddpeppar
1-2 msk smör


Alla ingredienser ska vara riktigt kylskåpskalla.

Börja med att blanda färsen med äggulorna. Antingen för hand eller i en mixer. Se till att smeten förblir kall. Har du blandat med händerna kan det vara en bra idé att sätta in smeten i kylen en stund.
Blanda därefter ner grädden lite i taget och tillsätt kryddor.
Smeten blir väldigt lös, men det skall den vara.

Blöt händerna i kallt vatten och forma stora, inte alltför tjocka biffar.
Stek biffarna i riktigt med smör på medelvärme 3-5 min per sida. De ska inte ta särskilt mycket färg.

Servera med ärtor eller sockerärtor, blomkålpuré och skirat smör. Rårörda lingon är också ett vanligt tillbehör.

Inga kommentarer: