2009/08/01

Grön sås med spenat


Bild lånad från arla.se


Den här såsen är perfekt till varma grönsaker, fisk, kall skinka, kyckling, rökt fisk och mycket annat.
Gör den gärna ett par timmar i förväg så hinner smaken mogna.

Portioner: 4-6 personer

1 litet paket hackad fryst spenat (125 g)
3 dl gräddfil (eller hälften gräddfil/hälften majonnäs)
1/2 dl finskuren gräslök
knappt 1 dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk vanlig svensk söt senap
ca 1/2 tsk salt
ca 1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk torkad smulad dragon
1 kryddmått mald svart- eller vitpeppar
1-2 msk vinäger

Tina spenaten och blanda sedan ihop alla ingredienser!

Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.

Inga kommentarer: