2011/01/06

Bounty bollar (paleo with a twist...)

Ok, att använda sockerersättning är kanske inget man bör göra varje dag, men sockertorsk som jag är så inser jag att det är bättre att ha egentillverkat godis i frysen, där man faktiskt vet som är i, än sätta i sig en påse smågodis med en massa tillsatser.

Det här receptet använder Sukrin, som du antingen beställer ifrån LCHF-butiken, eller köper på DagLivs på St: Eriksgatan (Fridhemsplan). Det är möjligt att det går att använda Stevia oxå. Prova gärna och kommentera nedan.

Ger 15-20 bollar

0,5 dl Sukrin
25 g kokosfett
1 dl kokosmjölk/grädde
100 g kokosflingor
 ca 80 g mörk choklad 70%

Smält Sukrin och kokosfett i en kastrull. Sänk värmen och häll i kokosmjölk och kokosflingor. Låt "koka" ihop något. Platta ut massan på en tallrik och ställ i frysen ca en halvtimme. Ta ut och arbeta ihop till bollar. Ställ in i frysen ytterligare en timme.
Smält chokladen på låg värme i mikron eller i ett vattenbad, ta ut bollarna ur frysen och rulla dem i chokladen. Låt stelna i kylen.
Bollarna förvaras antingen i kylen - där de är oroväckande lätta att konsumera, eller i frysen, där man (kanske) i alla fall måste vänta på att de ska tina något innan man hugger in!

1 kommentar:

Anonym sa...

skrev ett långt inlägg men motorn för blogger.com suger fett.

Kortfattat: Tack för receptet. Bra recept. Använd 200g chocklad för enklare och mer täckande rullning. Tråkigt att göra detta och sen är inte alla bullar helt täckte av choklad. Ser lite tattigt ut pga av det.