2011/03/25

Frasiga våfflor (LCHF & Paleo)


Grädda LCHF butikens frasiga mandelvåfflor med endast 1,2g kolhydrater per våffla. Servera med vispgrädde, dekorera med lite bär och festen kan börja! Dessa våfflor är ganska neutrala i smaken och passar därför även som förrätt med tex en klick creme fraiche, rödlök, en bit rökt lax/skaldjur eller annat lchf vänligt pynt.
Kolhydratinnehållet är beräknat på att våfflorna görs med LCHF butikens ekologiska mandelmjöl som endast innehåller 4,8g kolhydrater/100g. Om du i stället gör mandelmjöl själv eller använder dig av ex. LIDLs finrivna sötmandel blir kolhydratinnehållet ca 3,5g/våffla.

Ingredienser till 2 våfflor:
1 ägg
15g kokosfett utan smak
0,5dl kallt vatten
0,5dl ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
1tsk fiberhusk
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver


Den som vill ha lite extra smak kan tillsätta tex vaniljpulver, SukrinMelis eller kardemumma efter behag.
Blanda ägg, vatten och det smälta kokosfettet. Blanda i resten av ingredienserna, låt smeten stå och svälla 3-5 minuter. Grädda i riktigt uppvärmt våffeljärn, servera och njut!

Receptet (och bilden) kommer som ni ser ifrån LCHF butiken.

2 kommentarer:

PriMaten sa...

Gott gott!
Tack för en härlig samling recept. Redan efter 5 minuter har jag en lång handlingslista...

Vet du möjligen om det finns någon undersökning/statistik på hur stor del av befolkningen (svenskar) som förstått detta med att stoppa i oss vettiga saker?

/ Lars - Uppsala

Jonna sa...

Hej Lars!
Kul att kunna inspirera :)
Nej du, jag har faktiskt ingen aning. Det beror lite på vad man menar med vettigt! Drar man det så hårt som att säga att folk ska ge fan i säd och mejeri så pratar vi kanke bara någon promille. Pratar vi dra ner på kolhydrater så kan du kanske få med några fler... Generellt sett så är svenskarna fettskrämda och kolhydrat beroende och att argumentera för något annat ter sig lönlöst! Kanske Andreas EEnfeldt vet :)