Blev så vansinnig sugen på choklad och tänkte jag skulle försöka få till något gott och semi-nyttigt! Jag kommer säkert att modifiera receptet allt eftersom. Målet är barnkalasvänliga kokosbollar. Jag ska prova dessa på Saga i helgen!
15-20 små bollar
2 dadlar*
2 fikon*
0,75 dl kokosflingor*
1 dl ekologiska solrosfrön
2 msk ekologisk kakao
0,5 dl vatten eller kaffe
2-3 msk kokosfett (virgin)*
Kokosflingor att rulla i.
Kör allt utom vatten/kaffe och kokosfett i mixer till en relativt fin konsistens. Lite smågrynigt är bara gott. Tillsätt vatten/kaffe och kokosfett. Kör tills det är väl blandat eller rör ihop det för hand.
Forma små bollar av smeten och rulla dem i kokosflingor. In i kylen! Står sig säker i upp emot en vecka. Kanske går att frysa också?!
* Biofood
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar