Det går utmärkt att göra våfflor utan mjöl. I det här receptet ersätts mjölet med mandelmjöl. Det går ibland att hitta i affären, men t ex
LCHF-butiken har det på nätet. Man kan såklart göra eget mandelmjöl genom att skålla och mala vanlig sötmandel. Bäst är om du har en mandelkvarn, då blir mjölet finast. Använder du mixer - kör tills mjölet är så grynfritt som möjligt. Hur bra dessa våfflor blir hänger verkligen på hur fint mjöl du har!
|
Bilden lånad ifrån kokaihop.se |
10-12 våfflor
6 ägg
3 dl vispgrädde alt 1,5 dl grädde + 1,5 dl mjölk
5 dl mandelmjöl
ca 25 gram smält smör
Blanda ägg, grädde (& mjölk) och mandelmjöl. Rör ner det smälta smöret. Grädda som vanligt i våffeljärn. Servera med t ex vispad grädde, keso och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar