2009/09/03

Parmesankyckling

Det här är en superenkel, men o så god kycklingrätt. Jag använder oftast kycklingdelar med skinn, men det går lika bra med filéer. Anpassa måtten efter storleken på din form! Så här såg det ut hos mig igår:

900 g kycklinglår med ben
ca 2 dl grädde
1-2 klyftor vitlök
1 dl riven parmesan (torr på påse eller burk)
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Trimma bort överflödigt skinn på kycklingen. Lägg den tätt i en ungsform som den precis får plats i. Häll över grädden. Pressa över vitlök. Salta och peppra. Strö ordentligt med parmesan över både kyckling och grädde. Ställ in i ugnen.
Kycklinglåren tar ca 35 minuter. Använder du filéer tar det ca 20-25 minuter beroende på tjockleken. Större kycklingdelar tar längre tid.

Servera med ris eller blomkålspuré och en blandad sallad.

Inga kommentarer: