2011/01/26

Wraps med Räkor & Avokado (sädfritt)


Visst är det lätt att sakna något att bara rulla in maten i! Salladsblad i all ära, men det blir inte riktigt på riktigt...

Efter att ha experimenterat lite och framför allt investerat i en pannkakslagg - i teflon (ja, mot alla mina principer, men det underlättar verkligen) - så blev det faktiskt riktigt bra till slut!

1 wrap
1 ägg
2 msk gammelmjölk (vatten funkar säkert)
1/2 tsk fiber husk/pysillium skal
salt, peppar, paprika pulver
1 msk smör

Räk- & Avokadoröra
1 avokado
3-4 dl räkor
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad rödlök
salt, peppar, citron

Vispa ihop ägg och mjölk ordentligt. Krydda efter smak. När pannan är varm och smöret gyllenbrunt, vispa snabbt ner fiber husk och häll genast upp i pannan. Vill du göra flera wraps föreslår jag att du vispar ihop en åt gången. Husken sväller mycket och gör smeten för tjock om den står.
Grädda på medelvärme tills hela wrapen är genomstekt och vänd den där efter. Lägg upp den på en tallrik för att svalna när den fått färg.

Mosa avokadon och blanda med crème fraiche och hackad lök. Dela räkorna i lagom stora bitar. Rör ner räkor, salta & peppra och pressa över lite citron.

Lägg ut röran i en sträng i mitten på wrapen. Rulla ihop och njut!

Samma wrap fungerar utmärkt till burritos, enciladas, crèpes eller små förrättsrullar!

Inga kommentarer: