2024/03/04

Fläskpannkaka utan mjöl (low carb)


Supergod, lättlagad tjockpannkaka helt utan mjöl! Mättar fantastiskt och ALLA barn älskar den. Ljuvligt saftig och funkar lika bra som frukost - om det mot förmodan skulle bli något över!

Allra lättast är det med en stekpanna helt i metall som man kan köra in i ugnen. Min favorit kommer från GreenPan som har en mineralbeläggning som är non-stick. Annars steker du baconet och häller över det i en ungsfast form. Det är inte jättenoga med propotionerna, ett ägg hit eller dit eller lite mer eller mindre Keso spelar ingen roll! Förr brukade jag blanda i både grädde och riven ost, men nu har vi landat i att det enklare blir bättre!

Kan även tipsa om att det går utmärkt att grädda mindre portioner i muffinspanna och frysa in. Behåll basen med ägg och Keso och smaksätt med skinka, ost, fetaost, oliver, grönsaker. Allt funkar! 

GreenPan billigt på Amazon.se (240304)

4-5 port

2-3 pkt bacon
10-12 ägg
300-350 g keso
peppar, lite salt (ägg är salta, så det behövs inte mycket)

Sätt ugnen på 225 grader. Skär baconet i bitar och stek på i medelvarm stekpanna. Om det bränner i botten bör man skrapa bort det innan man häller på smeten. Häll eventuellt av en del av fettet om baconet släpper mycket. 

Blanda under tiden resten av ingredienserna i en bunke. Ta stekpannan från värmen och slå smeten över baconet när det är brynt. Rör om så att baconet är jämt fördelat och ställ in pannan i ugnen.

Grädda i 20-30 min eller tills hela kakan har stelnat och den är gyllenbrun.

Servera med rårörda lingon, äppelmos eller rivet äpple.

1 kommentar:

Petter Stenqvist sa...

Står i ugnen i detta nu. Hur bra som helst.