2011/02/07

Ceviche på lax & räkor


Ceviche är en fantastisk förrätt som går snabbt att slänga ihop! Variationsmöjligheterna är dessutom många! Något sött, lite surt, någon fisk, kanske skaldjur och så starkt!

4 små portioner
150 g färsk lax (helst fryst i tre dagar)
150 g skalade räkor (400 g färska med skal)

1 dl tärnad mango/ananas
3 st vårlök
1 avokado
1 röd chili
2 lime
1 kruka färsk koriander

Tärna lax, mango/ananas och avokado i riktigt små tärningar. Dela räkorna i mindre bitar. Skiva vårlöken riktigt tunt. Hacka chilin fint (jag tar bort kärnorna för att mildra hettan). Blanda allt i en skål. Riv ner skalet från en limen, men undvik att få med det vita under skalet. Pressa ner bägge limen. Hacka koriandern och blanda. Servera i glas. 

Inga kommentarer: