2011/09/11

Chokladdip


Ibland krävs det så lite för att skapa något riktigt gott!
Den här dippen går bra att servera nygjord, men då är den väldigt flytande och det blir ganska söligt. Efter ett par timmar i kylen - eller en stund i frysen - blir den betydligt tjockare och därmed mer lätthanterlig!

2 dl kokosgrädde
50-100 g mörk choklad >70%
Agavesirap efter smak

Kokosgrädden är den tjocka massa du finner överst i burken med kokosmjölk. Resterande kokosvatten spär du till lämplig konsistens och dricker efter träning!
Smält chokladen i kokosgrädden i en kastrull under omrörning. Låt det inte koka upp. Hur mycket choklad du vill ha i är beroende av både smak och sort. Smaka eventuellt av med Agavesirap.

Den här dippen är perfekt att doppa jordgubbar och annan frukt i, antingen som avslut på en middag eller som mellanmål.

Inga kommentarer: