2012/11/18

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting (LCHF)


Ok, jag älskar pepparkakor! November - december är helt hopplöst att ta sig igenom. I år har jag dock inte ätit en enda vanlig pepparkaka, vilket endast beror på bra substitut!

Dessa blir lite kompaktare än vanlig mjuk pepparkaka, men är ändå  ljuvliga!

ca 14 st

5 ägg
1,5 dl Sukrin (Melis eller vanligt)
1 msk Fiberhusk
2 msk pepparkakskrydda

100 g smält smör
0,5-1 dl vatten
2.5 dl mandelmjöl
1 dl naturellt kasein proteinpulver (eller 1 dl mandelmjöl)
1,5 tsk bakpulver

Frosting
200 g Philadephiaost
0,5-1 dl Sukrin Melis
1 msk saft samt lite rasp från en apelsin

Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig ugn.
Vispa ägg och Sukrin så luftigt som möjligt. Tillsätt Fiberhusk och pepparkakskrydda och fortsätt vispa tills det är riktigt, riktigt fluffigt. Blanda mandelmjöl, proteinpulver och bakpulver. Vänd ner de torra ingredienserna samt smält smör och vatten. Undvik att vispa efter att bakpulvret blandats ner.

Häll upp i muffinsplåtar (gärna av silikon).
Grädda i 15-18 min mitt i ugnen.

Vispa/rör ihop ingredienserna till frostingen och ställ kallt. Spritsa ut då muffinsen svalnat ordentligt.

Lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett superbra tips! Jag har själv letat efter detta, har du kanske tips på något LCHF-vänligt lussebullerecept också?

Jag följer din blogg på bloglovin från och med nu och likeade ditt inlägg så jag inte ska tappa bort det :)

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Älskar att baka med julsmaker! Fin muffin!