2011/02/28

Korv Stroganoff


Riktigt god mat som älskas av både vuxna och barn!

4 port
600 g falukorv (80% kötthalt)
300 g champinjoner
1 stor gul lök
smör att steka i
2 msk tomatpuré
salt & peppar
paprika pulver
1 vitlöksklyfta
1 oxbuljongtärning eller 2 msk oxfond
4 dl mjölk
1 dl grädde

Skär korven i centimetertjocka strimlor. Skiva svampen och hacka löken. Bryn korven i en panna och flytta sen över den i en gryta. Fräs lök och svamp i pannan. Lägg sedan över i grytan.
Häll i övriga ingredienser i grytan och koka upp. Sänk värmen och låt puttra tills såsen är simmig. Gärna uppemot 30-45 minuter. Har du ont om tid kan du byta ut en del av mjölken mot grädde så blir såsen något tjockare.

Servera med stekt blomkålsris.

Inga kommentarer: