2011/02/28
Snabb kålpudding (low carb)
Jag har aldrig gillat att blanda ris i min kålpudding. Det funkar lika bra utan!
4 port
500 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2-3 rivna morötter (kan uteslutas)
1-2 msk Voltaires lantbuljong
salt & peppar
1 dl vatten
1/2 vitkålshuvud (ca 750 gram)
smör att steka i
1 msk sirap eller honung
salt & peppar
1 dl vatten
Fräs lök och färs i smör. Salta och peppra. Rör ner morötterna. Strö över buljongen och rör ner den med en knapp deciliter vatten. Låt småputtra tills vätskan kokat bort. Slå upp färsen i en skål.
Skär bort stocken på vitkålshuvudet och strimla därefter kålen. Stek den i smör tills den blivit glansig och lite genomskinlig. Var försiktig så att den inte bränns. Salta och peppra och ringla över sirap/honung. Slå på en knapp deciliter vatten och låt koka in..
Blanda ner färsen i kålen och låt det bli varmt.
Servera med lingonsylt eller rårörda lingon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Det här vill jag testa! Kul att ha hittat din matblogg!
Hej Jenny! Kul att du hittat hit! Lycka till och kom gärna med input!
Det här är jättegott :-)
Hej Jenny. Bästa Kålpuddingen!.225 C, 50 min i ugn, lägg på folie sista 10 min //Tiina
Skicka en kommentar